I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, December 5, 2011

:::WEDDING ROSYIBAH:::

Salam semua...
hari ni nak kongsi2 cerita..
mengenai sahabat karib sya..
rosyibah binti hj saadan..
name pon lebih kurang dengan sya..
hehehe....

4.12.2011 ahad..
adalah hari paling bermakna untuk sahabat ku rosyibah..
tahniah sya ucpkan..
akhirnye beliau menamatkan status bujang beliau..
pasgan hatinye syafiee..
mereka ni mula berkawan semasa kat uitm segamat..
6 tahun la beliau mengenali antra 1 sma lain..
syukur kehadrat ilahi..
mereka diijab kabulkan pda 4.12.2011 ahad..
moga allah sentiase melindungimu and kekal hingga keakhir hayatmu...
insyallah...

ha......time 4.12.2011 ni la aku nk cite gile2 ni kt korng...
korng nak tau tak???
mlm hari beliau nk snding aku test makeup muke die dulu..
nk tgok...???

see the below.....



huhu.....
ok ke tak ok???
percobaan yg pertama aku conteng muke org tuk ari penikahan beliau...
ni adalah model aku yg kedua aku conteng...
hehehehe...
so sesiape nk sya solek boleh la bg tau sya ok...
harga ikot kepuasan hati korng..
tak kurang rm50 and tak lebih dri rm100
hehehehe..yap promok g...
tu tok testing sbb dh lame x conteng muke org..
asik muke sndiri je an...
and sya perluan komen2...
ne tau ade yg x bekenan...
so sahabat sya ckp die suke dgn solekkan sya..
tpi ahli keluarge beliau x suke terlalu terang...
ha......
keesokknnye korang tgok ni....
the real makeup..


ni la hasilnya yg sya boat tuk rosyibah sya..
sya solekkn nutral..
permintaan beliau..
beliau perpuas hati solekkn sya...akk2 serta kwn2 beliau pon suke akn solekkn ni..
alhmdulilah..
berjaya jugak sya menconteng muke beliau diwaktu hari pernikahan beliau...

cantik,ayu sya suke tgok die..
tahniah....time aku ko x dtg yap ko rozy...hehehehe...
majlis pernikahan beliua berjaln lancar..
syukur hanya sekali lafaz je...
cayok la piee....hehehe..

 ni la kekasih hati sahabat sya...
sebaye degn sya..
hmmmm...so sweet.... ^_____^
tahniah2...

ade lgi korng nk tgok tak pic???
tgok2 ni....
yg ni makeup by mak andam..

ni mase kt Hutan Bandar Kulai photo by shiba ashikaga..
hehehe..




sya suke sgt pic ni sweet...
dok kt tepi jati...


ade bkat tak???
hahahaha...
tuk kenangan sahabat sya..
so sya mengantikan tukang photo sebenar..

...the end...

p/s ::so pda rozy and piee hope so korng berbahagia smpai akhir hayat..
moga allah sentiase melindungimu...
Amin...

Saturday, November 19, 2011

...tahniah Aida...

Salam semua......
hari nk kongsi2 cerita tetang mmbe aku ilp pedas
nama die aida coz same2 aku waktu belajar ilp pedas n9 (caddsenibina)
pada 12.11.2011 hari sabtu..
aku dh bertolak dri JB ke Shah Alam..
ape??g gan sape??naik ape??
aku g gan mmbe aku se paktikal segamat dulu..
kebetulan die ade kat jb ni aku ajk die..
kami naik bas Tranasional...
JB Ke Shah Alam
Shah Alam Ke JB

13.11.2011 Ahad..
adalah majlis yg paling bermakne tuk sahabatku aida..
tahniah ea..
ko dh jdi bini org dh..
hahahaha..
syukur alhmdulilah..
akhirnye ko tamatkn status bujng ko..
aku doakan yg terbaik tuk ko..
miss u much....

sebelom aku berangkt blik Jb aku smpat gak take photo gan die..
so ni shja la kenagan aku kat majlis kawen die..

see this...

like like like
sungguh cantik...
hehehehehe...
x me g giliran tudung pick lak..
2012 ni..
hmmm indunye kt korang..
ha ni la kekasih hati die..
tahniah tau aida...
hope so korng kekal hingga hujung nyawa..
amin2...


....tamat...

p/s :: kepada pn aida...i miss u much jgn noty2 ea... ^____^

Saturday, August 27, 2011

Selamat tinggal Rahmadan Dan Selamat Datang syawal..

salam semua..
dah lame sangat aku tak update blog aku..
rindu rasenye nk cite2 gan korang lagi..
dikesempatan ini aku memohon maaf beribu2 maaf atas perkara2 yg terlanjor or tak terlajor dri segi percakapan,perbuatan dan sewaktu dgannye..
pose kini hampir tiba tamat dan akan menjerlang syawal 2 ari lagi..
persiapan korng dh lengkap???
compem dah an..
tahun ni aku raya cm terlebeh over bju smpai 4 pasang..
hahahaha..gile bai byak..
akupon taktau kenape??
erghhhh bile pikir2 an blik 1 pembaziran berlaku..
tahun ni fmly aku cdang an colour green...
and my cozen is peach..
huhu....x sngka tahun ni kami cozen2 nk same clour..
i like... ^____^ ....
tahun depan kite same colour g k..
2 ari je lagi nk syawal..
yallah sekejap sgt rasenye...
ape pong mood raya tahun ni aku enjoy...
hahaha kwn2 aku kt umo tunggu aku blik ooo...
nnti kite g gaye sesame cm tahun lepas ok..

hohohoho...
just i want say
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN..

u/p ::  jaring2 raye uma aku lau nk wet raya oh... ^______^




Sunday, July 17, 2011

Lame tak update blog

Salam semua.. Maaf beribu-ribu maaf.... Sejak kebelakangan ni Busy kit.. Sampai x sempat nk update blog ni... huhu.... Hehehehe.. Tetibe kekurgan edia... And penyakit malas dh Tibe serta merta... Hehehehee.... ^_______^ So jika ade kesempatan... Masa terluang n edia yg mantap dtng... Insyallah blog aku ni aku update selalu.. And kongsi2 cite mngnai ALAM KEHIDUPANKu.... So wt masa ni nk rhat2kn minda... Hehehehe... Ok samapi sini je ea.. U/p : hope so aku leh update blog aku..

Saturday, July 2, 2011

malang betol

salam...aisey...
hari ni hari sabtu 2 julai 2011..
pagi2 mcm biase aku ade aktiviti gan mak aku..
aktivi ape???
huhu rahsia...

so pas blik dri aktivi tu..
aku p tman mak aku g jombotan kwn2 die..
ptngnye aku kuar nenok movie yg gh hot2..
ape die tranformen...
huhu cite tu mmng best la..
suke nenok..

Tp2 sebelom tu aku nk cite..
erghhhh....nk nanes tak leh...nk jerit lagi la...
dri uma aku grk sengsorng nk amik cazon aku sorng ni nemankn aku nenok movie ni..
dah sampai pat kawasan die,...
peh!!!!ade roblok...hampeh tul....
akhirnye surat cinta aku dpt...
erghhhhhhh........
nenok ni......nenok ni........
ha ni la suratnye :(
keslahan yg aku buat....
nenok ni.....
nmpak tak???
aku tak kai tali pinggng...hmmmm :(
wahhhhhhhh,,,,nk nanes...wet dh la tak de...
baru jep nk rase gaji baru dh dpt bende2 mcm ni....

ni 1 hal...
1 hal ni lagi nk blik dri nenok movie..
aku dh byr parking tiket..
smpai pat kuar parking tekit parking tu tak nk telan...
die ckp aku tak byr..
nyirap betol aku...
dh la kne saman pas tu parking tekit lak...
dh 1 keje aku gostan lek p byr lagi wet parking tu...
kete kat bakang aku dh bising2,,,,
hon2.....
eeeeerghhhhhhhh...
bengang2....nenok movie pon tak sekusyuk mne..
pale ni dok pikir saman2....

hmmm nk wat sam mane an dh nasib badan..
pasrah jep lorh...
dan kerane tu aku pong mek la pic....
hahahahahaha...
see the below...
macam tak ade ape2 maslh..hahahahahahaha....tu le aku.....

p/s :: ade sape2 leh tlg byar an saman...erghhhh... :(

Thursday, June 16, 2011

weyyyyy kami bersua kembali...

salam..
hari ni cite pasal mmbe2 ILP PEDAS yg lame gile tak jumpa..
esok hari sabtu so mmbe aku stey uma..
rindu gilos dgn mereka2 ni..
ni pong sbb hasnuren nk kawen ahad ni..
walaupong tak ramai yg turun kami akn berjumpa jgk..


Taniah nuren akhirnya berakhir status bujang ko..
aku jep lom lagi..
pas ni aida lak..
aini dh slamat akhirkn status bujang die...
wowow...intan tak tau lagi...
wa eton skang dh ade boy..huhu...
taklame lagi la tu..merase lagi aku nk mkn nasi minyak..
hahahahahaha...
bagus la kwn2 ku..
moge2 korng semua bebhgia...
dh bhagia tu jgn lupe aku lak...


ni tetiba nk nanes2 ni..
adeh...
akn dtng nnti kite bersua blik tak agk2...hmmm
tak sabo nk jmpe korng ahad ni...
kali  ni lau jmpe msti berjurai air mata...
dah rase dh ni...
betape windu gilos aku kat korng....


tak tau nk sakap ape lagi...
mmng ati ni terlalu windu sesgt gn korng...
hope so smpai bile2... kite still berhubng walaupon ssah nk jmpe semua...
love korng sesgt2nye.....
T_________________________T


p/s :: nuren , aini , aida   moge berhagia smpai hjung nyawa korng..jgn lupe kiteorg yg singel2 ni..hahahahaaha......

Friday, June 3, 2011

DEBAR-DEBAR JEP.....


salam....
dupdap...dupdap...dupdap.....
wahai hati kenapa bedebar2....??
dh mcm irama dangdot dh bedebarnye...
tak selese lorh.... :(

dupdap....dupdap...dupdap....
jgn la betusan mcm ni...
dh 4 ari wat pangai hati ni...
adeh...........
tak larat la nk layankn....

dupdap...dupdap...dupdap....
plz...plz.....plz.....
berhenti lorh....
ater mkin kencang lak...
erghhh.......
kecut berot pong ade ni...
aisey tak kn nk kene mara lagi kot..
jgn2.....mintak2 baik2 jep..
jgn burok2....
takot lorh......

ade sape2 boleh bgi petua...
help me please....
tak leh tahan la.....
nak wat teje pong...ape pong tak boleh......
bak kate kompolan MAHARAJA LAWAK JAMPU tu......
Ape poooong tak boleh.......

^_________________________^


p/s :: tolong!!!!!tolong!!!!!tolong!!!!!!

Saturday, May 14, 2011

tipah tertipu tipah

salam semua..
ai sey tersebut la kisah..
taib....jeng jeng jeng...

semlm aku dilnda kebosanan..
tetibe je cozen aku dtg uma atok ct...
ape lagi ajk le beliau tu jenjln...
dlm perjln tu kmi borak2 la pasl hari ni cozen aku nk kawen..
nk gune pengapit la katekn...

setibanye uma beliau di sawaring...
tup...tup...cozen aku ni tetiba ajk g tangkak...
dengan ati gumbianye aku pon ikot la beliau2 ni...

smpai je kat tangkak peh....!!!!
pnjangnye bazar tangkak...
mcm2 kami beli...
ade 1 kedai jam ni aku berminat..
tertarik menarik samapi terbeli..
hahahahaha..
jamnye sgt la simple and menarik...
wah!!!!!
nk tgok ke???
hmmmm nnti la sya tnjuk kat korng ye...
nnti sya wt cerita khas tuk jam...

hmmm dh penat jln2 kt tangkak tu..
kami pong balik lorh..

sampai je uma atok...
aku tgok cozen2 aku sume tak ade kat uma...
adeh!!!
parah aku...
aku mmng tak suke dok sorng tak ade kwn...
sekali ni..pakcik aku bgtau aku..
dieorg g melaka mlm ni..
peh!!dgn bingkasnye aku pon cll la cozen aku ni...
cll2 tak angkat...
cll adek aku pon tak angkat...
cll tnanag cozen kau ni....
samat die angkt..
aku pon ckp la mcm ni...
jaja kat ne..???.die ckp kat pancoh la mcm tu..
pastu aku sakp la....kongr nk g melaka kn...amik la aku...
aku tnye lagi...anje ade tak kt citu???die ckp tak ade..
pastu die cm pelik la tetiba aku ckp mcm tu..
die pon tnye aku...ni sape???aku pon jwp la yayang la...
hahahahha....dgn kepelikn die ape yg aku ckp..aku pon ckp la nnti la aku cube cll die blik..
pastu aku cm org cacing kepanasan jln la 1 uma atok aku ni cri diorg tkot kene tipu...
jln2 masok blik cni tak ade g dapo tak ade..
last 1 blik ni aku tgok ea...cm ne mereka2 ni leh ade kat dlm blik ni...
aku pon..letak tepon...
dh agk aku kene tipu dgn mereka2 ni...
siot.....aku dh nk hmpir mengis dh...
hahahahahahahahahaa....
semu ketawe...
yg aku tak leh blah tu pakcik aku nenek aku bekompot nk kene kn aku..
ciot....hahhahahaa...
akhirnye aku dtipu trtipu dgn mereka2 ni...

the end

p/s: oooooo kene kn org ea...tak pe2....tpi sonok wt pekare yg tak disngke2 kn...huhu....thkns le kenekn org ni....i'm so  hepi....smpai skng tak leh lupe....

Tuesday, April 26, 2011

NEW HOBBY

hai semua hari ni nak story2...aku ade hobby baru...huhu setiap hujung minggu p joging...ahlmdulilah..hilang segala kekusutan dlm diri bile puas berlari 1 tmn tu..hehehe...agk kurng tekanan dlm diri skng..mkin tenang jiwa rage ni..cehwah...... hehehe...baru 2 minggu gk la p joging...puas bekerja kn..pe slah cuti2 hujung minggu p besenam ke ape2 kan...

ha nak tau dgn sape p????look this below ea....

ni la mereke2 yg aku p joging setiap hujung minggu...hehehe...tapi sorng je tak de...isketambola...
cian...die pent so tak pat join...kami sume ni ade kat warong..hehe pas joging rutian harian kami mesti lpak kat warong...tak kire la kat mane....smbil rehat2 kan bdn hilng peloh duduk2 ngeteh kat warong..agk nk melantak melantak la gak...hehehe....

hmmm sonok dgn mereke2 ni....hehehe...

p/s :   msti teruskn tau smpai bile2...insyallah...

Sunday, April 24, 2011

.....KaWen.....KaWeN.....KaweN.........

salam semua.....
hari ni aku nk bagi tau...
sabtu ahad lpas ni aku p kursus kawen....
huhu..
ramai gak la pergi..
ade yg berpasgan ade yg sendiri2 ade gan kawn2 cm aku..
hahahaha...
aku tmnkn kawn aku 2 orng ni
tak lame lagi nk kawen..
dengo2 dlm tahun ni diorg ni langsungkn...
huhu....ahlamdulilah dh nk kawen kwn aku ni...
cepat tu...
bagus la.....bende baik per......
ape????aku bile nk kawen???
hmmm soalan yg ckop ssah nk jawp...
khekhe..
insyallah ade rezeki ditemukn jodoh cpat kawen lorh...
heheehe...
mudah2an amin....

sblom nk mulekn kuliah tu kami2 ni semua interframe dlu..
huhu...
konon2 nak buktikkn la p kursus kawen..
ceywah......
jeng...jeng.....jeng.....
haha...dah mcm ape dh...g kursus cm g sek...ade file2 lagi...
ni aku gan kwn2 aku sesame sek men....
yg mane nak tunag??
ha yg tengh tu....
lagi sorng mane??
ha sabo la...
tak mnyabo bebeno korng ni ea..
heheehe..
k ngok2 ni kat bwh ea......
hehehe....
ni best frenz sya...
love him...
ow betul ke sya taip tu..
hehehehe.....rosyibah namenye....hehehe...
dh nk kawen syg sya orng ni...hmmmm...
rindu la bebeno kite kat syg....
pas ni kite msti tak dpt bersame cm sbelom2 ni...
yg penting kite msih kwn yg baik...hope so..4 ever...

dlm pic ni sume 1st kursus..
ia itu hari sabtu 23.4.2011
so agk cm xsaitet la...
khekhe.....

ha hari ahadnye lak..24.4.2011
hari yg terakhir aku kursus..
ha start hari ahad ni topik2 yg di bincang mmng best gile..
nk2 munakahat and tentang kekeluargaan alam rumah tangga..
huhu..mcm2 ada..
ust2nye pon gile2 kepala...kmpulan raja lawk pon kalah dgn ust2 ni..
khekhe.....
ape??? nk tau ape yg die cite...???
huhu itu rahsia...
nk tau p kursus kawen k...
:)
last day kami2 pon ade mek pic gak..
want to see???
okey see the below...
ha ni dlm blik kuliah....aceh2 ckp pon cm dak2 smbong blajo kat kolej or mane2 la...
hehehehe....
hahahaha.....pic ni tak boleh blah aku tgok..
cm kat perpustakan awm je..heheh dgan buku nye...konon2 nk tnjok la kite ni gh stady..
hehehe...i sey......
hahaha yg ni lagi la cm dak sek..gn botol airnye...khekhe..
haus oooo..pastu mngatok....
dlm tu mne ade air...time rehat je baru ade air...

ha ade lagi nk bgi korng tgok..
ahah....nak mmbuktikn...kelayakn sijil krusus kawen aku...
tara......
cam tak percaye p kursus kawen..agkhakah..
ha sesiape yg tak wat kursus lagi ckp sme aku ha..
aku leh tlong korng join kursus ni....lau yg tgah2 cari kursus tu ha comen2 blog ni ye...
ape???dh boleh kawen???
hmmm bendenye boleh kawen...calon tak dok lagi...
khekhe......korng doakn la moge dpercepatkn jodoh aku ini..
cehway......heheehe....

............................the end............................

p/s :: alhamdulilah selesai sudah kursus ni...amin tinggal kawen je ni...khekhe... :P

Thursday, March 31, 2011

....HePi BeFdAy Acek IS....

hai semua...
hari ni  nk cite pasal bff sya punya befday....
huhuhu...
bolan mac dah hbis sudah...
hehehe...

3o mac 2011 (RaBu)
befday Bff sya..
name die aidil iskandar..
gonam sudah 19taun umonya..

sgat hepi time tu...
mlm befday beliau..
dismbot oleh acek wan n acek aki adeknye..
wah...mereka cite acek is kene mandi topong..
khehkhe...

esok siangnye befday die...
tepat kul 5.30pm..
blik keje..
kami2 sume turun...
hahahaah..
acek is keno lagi mndi topong..
acek wan la mulekn dulu..
pas tu fais..
pastu sya n adek sya..
heheheehe..
yg best sekali..
boss kami turut serta..
hahaha..siap amik pic lagi..
nak negok....


heheheehe..
ciankn...separuh keno topong..
smpai masok2 mate topong tu..
heheheehe...

pastu2 mlmnya kami sambot kat alibaba besday acek is..
sebolom nyanyi kami nyanyikn hepi besday tuk acek is..
tapi2...sya pon kene sekali..
sbb mase befday sya mereka2 tak bout..
hehehee..
ye la awl bolan kn..
bajek tak dok..
hehehee..

hehe sonok time tu...
nak tgok kek kami...


ha ni la kek kami..
sume ade..
dimulekn name is,lala,shiba.zaki,wan n azhar..
haha bos kami pon join..
pastu2 kami nyanyi...

hmm sonok sgt time tu..
pas habis karoke..
kami g mkn kat anjung warisan..
tak silap la..
hmmmm...
pastu kmi blik...
the end...

p/s :: acek is moge2 umomu pnjng n jadi budak yg baik ok n murah rezeki..hepi2 sokmo :)

Tuesday, March 22, 2011

tetiba sakit...

hari aku nk kasi tau kt korng..
aku ditimpa sakit..
huhu..dahsyat la..

ha???
sakit ape??
sakit kepala....
tetiba je aku sakit kepala pagi tadi....
tahap gaban la sakit die..
nk termuntah pon ade..
mengigil jgn ckp la..
bepeloh lagi la...

aku bgi tu la kat bos aku sorng ni..
nk mintak blik...
tapi2 die tak bagi suh rehat kang blakng..
tunggu2...
sampai takleh tahan..
aku tinggalkn sume job aku....
huhu..
nasib baik mereka2 ni phm aku..
tq korng..
pulak tu hari ni pat keje aku dilawati 3 orng cina..
tak pasti dari mane..
mybe dari singapo...
sbb bos aku dri singapo bwk die ke jb..

sblom aku tombang aku trus rehat2 kat blakng..
haha...
leyne gakla tido..
nk hilangkn pening aku tahap gaban ni..
syukur alhamdulila..
mkn tegah ari aku puleh la sikit..
cume selere mkn je tak ade..
just aku rehat mnum air limau suwam je...

pastu aku kembali bertugas..
semakin ok kepala aku smpai sekarang...
tanpa mkn ubat taw...
hehe...

ok la tu je nk bagi tau..
:) hehe..

p/s :: tq ambil berat tentang sya...kwn2 semua..tq..

Sunday, March 13, 2011

tunang2 lagi...

ehem2 semau..
salam....
hari ni aku nk kasi tau kat korng..
12.3.11 sabtu aku berada di mua....
mlm jumaat aku tiba sane....
so aku nk story2 gan korg..
haha....
12.3 tu aku ditugaskn sebagai juru solek..
huhu agak takot la nk conteng2 muke org..
alhmdulilah....
model pertama yg aku conteng ni berpuas hati dgn solekkn aku..
hehe..
nk nengok.....


huhu cantik tak...???
ni la hasilan seni solek aku...
ade yg bokonan...
mari2 sya conteng muke tu...
hehehe...
alhamdulilah berjaya aku menghasilknnye..
nk patah riok gak la tulang bakang ni conteng muke org..
hehehehe....
nak sempurne conteng muke kene la berjam2 ye tak...
hahahaha..
syukur2....


kami sepupu2 sume balik..
sonok sgt2...
hahaha smpai bawk blik dak 2 eko ni..
nk tau sape????
jeng2...
acek wan and acek is..
huhu sonok bebbeno die blik mua..
hahahaha..
ade orng tu dah pat kwn baru...
 nk tau sape??
see see this..
ni orngnye yg pat kwn baru...
huhu..
name pangilan same...
umo pon same...
cume tinggi gan rendah je tak same..
hahahaha...
nnti ade mase lagi kite blik mua lagi ye acek wan and acek is...
hahahaha...


yang paling sonok sekali..
mase majlis tu..
kami2 sume sepupu2 peg pozing lorh amik pic..
heheheehe..
see see bwh ni....
hahaha...
mereka2 ni semua cantik2 kan...
ade yg bekonan..
hahahaha...
ni la sepupu sya...
lau tak ade diorng ni tak meriah...
hahaha...ni baru sepupu pompuan sepupu lelaki ade gak..
tapi lupe nk in te fream tuk dieorng..
next time sya perkenalkn kat korng ok..
huhu...
alhamdulilah majlis tunang anje and jaja berjalan lancar..
syukur2...
hope so korng kekal abadi solamanya yo...
smpai timang2 ank.cucu,cici..
hehehehe...
k la kengkwn smpai cnije nk cite2...
hope ejoy...


p/s :: moge bahagia selamanya ok anje and jaja...amin..... :)

Thursday, March 10, 2011

MY BESDAY

Hello2...................
hai semua......
09.03.2011 hari rabu..
dah berlalu sudah...
huhu itu la hari lahir aku...
alhamdulilah umo aku panjang lagi..
syukur2...

hmmm smbot besday cm mane???
alhmdulilah..walaupon tak semeriah mana..
aku ucapkn terima kasih la yg wish2 besday aku...
ramai gak la yg wish..
heheheehe...
termakso la sepupu sepapat,adek beradik,mak cik2,kengkawn2..
terima kasih byk2 wish ye..
itu pon dah cukop tuk jadikn hadiah aku..
wahla.......

tahun ni aku pat hadiah tak semeriah dulu2...
sobab dah beso..
lagi 1 ekonomi meleset..
hahahahaaha...
tapi tak ape yg memberi dan  tak memberi...
aku ucapkn terima kasih la bebyak..
heheehe..

besday ni pon aku smbot same dgn kwn bekas sekerja jima aku..
name die rosyibah..
tarikh lahir kami same..
cume tahun je berbeza....
akk ku terima kasih bgi hadiah..
mmng suke boxz tu..
cantik...
pandai kamu pilih...
heheheehe..
 hmmm ape lagi la ckp ye...
terima kasih terima kasih terima kasih...
hehehehe..

p/s :: tq all 4 my besday... :)

Monday, March 7, 2011

~TaHnIAh My FrEnZ~

HaI SeMuA..
HaRI NI NaK KoNgSi gAN KoRNG SeMuA..
NaK TaU TaK???
MeSIT NaK KN...
PaSaL KwN AkU YG LaMe GiLe TaK JuMpE.. 
kami sE sek Men DulU
3 HaRI 2 MlM...
AkU DoK GaN DiOrNg...
HEHEHE..


JuMaAt MlM SaBtU..
BLIK KeJe Je..
AkU CePaT2 SiAp2..
HEHEHE..
PaStU AmIk CIK ALISA..
HAHA....NI La DiE CIK ALISA SYA..
CaNtIKKN...
HEHEHE.....
McM SaPe???
McM SYA La.....HEHEHEHE....
OK...
PaS TU AkU G CiTY PaNdAN ( PaSaR BoRoNG)
SHoPiNG CIkIT TuK BRG2 HaNTaRAN KwAN SyA SoRnG NI...
HA!!!! NK TaU SaPE??
NnTI DuLU Ye...


MlM Tu DH SHoPIG2..
KaMI TeRuS GeRaK BlIK PaSiR RaJA...
HUHU....
PeNaT GiLE...
DaH SmPaI UmANYE..
BeGElAP PoLAK...
LeKTrIK TaK ADe KeJAP...
HUHU...
TaKOT GaK....
PaSTU KiTEoRNG TiDO...


HaRI SAbTU LaK...
AkU BuAT ApE EA...
PaGI KuL BaPE TaH DaH BgUN La...
NK WaT ApE2 YG PaTOT...
HEHEHEHE..
PaSTU KAmI KuAR JaP G KoTA BeLI BUaH2 TuK HnTArAN...


PaSTU2 BuAH2 TU SeMUa SyA AnD CIK TIQAH SyA YG GuBAH..
NK TGoK??
MEH TgOK...
TARA.......
see see cantikkan...
hehehe buah je...
bakul,bunga2 tu org lain buat..hehehe...
ade lagi...
sireh junjung.....


tgok2 tu cantikkn...
tapi2 mcm2 edia kami buat...
hehehe...
nyosah jugak wat bende2 ni..
hehehe...
akhirnya gubahan tu ubah suai lagI..
sbb tgok terlalu semak...
penoh gan bunga je...
so gubahan yg terakhir begini....
ini la hasil yg terakhir....
kiteorng buang bunga cikit ganti coklat...
hehehehe..
tak pernah humo sireh junjung ade coklat...
hehehehehe...
kau ade????
tak ade kan...
HAHAHA.....


mlm ahad tu aku wat inai hasilan CIK ALISA sya..
die ni mmng kreatif orngnye..
tgoktu tgan sya kene conteng...
cantikkn..
semple menarik smpai tertarik...
heheheehe...


last sekali kiteorng buat ketiviti masing2....
nak tau....


jeng2...
hehehe...
lame gile tak buat bende pelik mcm ni..
masih ade lagi seni aku ni..
yg panjng tu la sya punya...
ok tak..???.
ni kiteorng buat selapas gubah sireh junjung...
pd hari ahad hari pertunagan tiqah..
ingat nk pakai la cm org2 kendarat...
hehe..
hmmm tak pkai pin tak dok..
so simpn wat kenangan je...


pas tu2..hari yang penoh debaran....
6.3.2011 hari ahad...
adalah hari pertunangan kwn aku sorng ni....
nama die siti nor atiqah....
huhu.....
nk tgok???
seeee....ni la cik atiqah sya...
atas tu sebelom die mekaup..
bwah tu dah siap dah..
cantikkn...
ha ape???
nk tau sape yg colek....


ha yg baju merah tu la yg solekkn die..
cantikkn..
name die ema...
adek cik alisa sya...
hehehehehe....
huhu boleh la tahan die solek...
hehehe...
sya suke tgok....


ala kwn2 sya byk lagi nkcite..
tapi dh mlm..
mengatok lak mate ni...
solau nk tgok lebih byk lagi pic tunang kwn sya ni..
g la kat FB sya ye...
terjah la FB sya tu...


ok la selmt mlm la...


p/s : atiqah...moge jodoh kmu dgn c die kekal abadi selmnya ye...and taniah.... :)

Saturday, February 26, 2011

Suti2 hujung minggu..

hai semua...
hari ni tak tau nak cite apa...
slalu hari mcm ni  kene keje..
huhu...
so penat sgt...
smpai tak ade mase nk wat ape2...

tapi hari ni ade mase sbb tak keje..

hari ni tak tau nk kemane2..
ni pon baru je pas cuci kete heheheehe...
penat...
kete ape??
viva je....
syomelkn...

oh ye....

9 mac 2011 hari rabu ni besday sye..
year.....tak sabar  rasenye nk smbot...
ape la agknye kwn2 sya bgi kat sye ye...
hmmmmm....
??????..hehehe...

ade part lagi nk cite2 ni..

6.3.11 ahad kwn se sek men sya tunang..
hmmmm..
tahniah ye........
pas tu2 cozen sye lak tunang 12.3 ni...
adeh mayak tul aktivi sya hunjung2 minggu ni...

pas tu ade runion lak kat melaka 19-20.3 ni...

huhuhuhu..
mesti sye akn kepenatan....

pas tu 27.3 besdy mak sye..

aaauuuhmmm....
bulan 3 ni byk sgt acara kene wat...
hehehehe..

ape agknye sya nk beli tuk mak sya ye....

sya ade tnye gan mak sya..mcm ni..

ank : mak lau besday mak nk mkn kat mane??

mak : nk mkn kat pontin...
ank : amboi jauhnye..hehehhehe..
hoho moge2 ape mak sya nk sya boleh bagi...
hehehe....

bulan 2 pon dh nk tmt sudah...

syejap je kn....
dah nk masok bolan 3...
hehehehe...

ha terlupe..

sya dh cukp 3 bolan keje tmpat baru...
bestnye gaji pong dh naik...
wah!!!!! bolan ni kayo mak cik...
heheheheehe...
syukur la.....

ape lagi sya nk ckp ea...

tak tau la...
hmmm nnti ingat sya cite lagi..
heheheheehe....

p/s : nak hadiah mayak2 ye.... :p

Tuesday, February 8, 2011

cuti2 malaya

ok hari ni aku nk start cite..
sejak2 ni aku busy gile blik lmbt smpai tak smpat aku nk jejk blog aku..
huhu..
hari ni aku nk cite gan korng...
raya cina dah lepas sudah..
haha..
raya cina pon dah jadi raya kita..
cuti pnjng beb..
huhu...
lau aku keje kat pat lme aku tak pat cuti yg begitu amn sekali..
kekekeh...
syukur pd ilahi...


ok korng nk tau aku wat ape cuti2 malaya ni...
4 hari 3 mlm aku ade kat kg...
huhu...
lme tak blik kg mcm ni...
lau dulu2 setahun sekali je blik...
tu pon time raya baru nk blik..
syukur2...
skang ahlmdulilah...


ok hari khmis pg2 aku sekuarge aku dh kemas2 nk begegas blik kg..
tup2 ade cll dari pak cik aku...
ckp kg banjir la pulak..
adeh.....bengang sekejap..
hehe....tapi2 kan mase tu aku g shoping2 dulu..
hehe..
lmbat gak la blik uma...
ape???aku jdi blik tak??
akhirnye blik gak..
ptg gak la gerak...
beh dah kemas2 kau takkn tak nk blik..
niat kat hati nk blik kg..
huhu...
bapa aku on je...
lau tak tak hengen gak die nak blik dego kg banjir...
hehehe...
beh ade orng sapot hehe...
hmm kire smpai kg mlm gak la...


jumaat.....
hmmm aku wat ape ea...
dok uma kot...
eh aku dh ingat aku pi gerai sepupu aku
kat pasar tani...
ha pas tu g kenduri jiran uma makcik aku..
haha...ape ni ari khamis...
smpai kg aku g uma makcik aku..
kiteorng kumpol reramai kat c2...
meriah gile la..
sbb sepupu sepapat aku sume ade...
cume 1 fmly ni je tak blik..
kire kurng cikit serinye..
aceh...
hehehehe...
mlm sabtu aku gn sepupu sepapat aku mayap g bukit..
tak ape2 tah beli..
kekekeh...
pastu lepak kat warong..
minum2...jumpe la mmbe dari kl..
hehehe..ari tu turun jb..
nasib baik die blik...jumpe kejap pon jadi le..
pastu kiteorng blik la...


sabtu2......pat ni hari ni aku pling suke nk cite..
sbb ape???sebab aku gan sepupu sepapat aku g melaka....
bestnye....
kiteorng blik ari je...
peh kuar dari tol tangkak tak silap aku..
peh...jem bai...gile byk kete kat haiway..
turu  tol melaka pon same...
sesak gile...penuh kete atas jln..
orng jgn ckp r...
jem pun jem smpai gak kiteorng destinasi pertama..
padang pahlawan mcm tu la...
jln2 dlm shoping kmples pahlawan tu....
last kiteorng lepak kat padangnye...
peh luas gile la padangnye..
syantik r gak...
hahahaha....
kitorng pe g pose la bebyk...
hahahaha...
tibe2......the big man pon muncul..
sape??mr jaja..
hahahha...
die bwk kemre nikon...
wah....sume senyum smpai ketelinga..
kekekeh...ha amik pic gune kemre die lak..
dah puas pose2...
kiteorng jejln nk g pat kapal...
sblm nk mlm kn...
sbb kite orng nk g jankewok...
hmmm betul ke aku taip...
hahahaha..korng paham dah cukup..
almklum la orng puteh ni agk kureng cikit..
agrkeke...
pegi citu lak penoh gan orng cine lak....
huhu...boleh tahan la...
lebih kurng g kat pasar karat jb,,
tapi ni lagi pnjang n mcm2 ada...
aku g c2 just beli anting2 je...
hahaha senggit 1 anting2..
murahkn...nk tgok...???


syantikkn....nk ikotkn beringgit2 gk la..
lau tak sbb wrne die aku suke tak beli gak aku..
hehehehe...sebenarnye tak tau nk beli ape..
tetibe terpikat gan anting2 ni tu beli..
hehehehe..dh puas jenjln p mkn lak..
kat melaka gak la..
hmm tmpt tu aku lupe namenye..
cm mknnan laut la...
huhu...lme gak la kat melake tu..
dh belecak2 sume...
smpai uma nk kul 1pg gak la...
huhu..puas gak jln2...
lame tak g melake...


ahad...
aku blik jb....


p/s:hmm thank ea jaja hehehe bawk kiteorng jnjalan... :)

Wednesday, January 26, 2011

Perfect

Perfect..
hmmmmm....
kadang2 bile terpikir nak merase ape orng lain ade..
tak kire la ape2 pon..
kebaikkn...kesmempurnaan,mcm2 la..
tapi kenape ade je yg tak PERFECT...
hmmm terpikir tak??
ape puncenye???
ape sbbnye??
kenape??
boeh jadi mcm tu..


manusia ni lemah segala halkn..
kadang2 terlebih kadang2 terkurang..
hmmmm...
contoh aku la...
aku nk jadi ape orng lain ade..
tapi orng lain akn kate aku ni tak ade pendirian..
suke ikot2..
tapi aku tak kish ape orng ckp..
sbbnye aku nk merase ape selame ni aku tak rase..
bile terpikir balik...
aku tak layak nk dptkn ape yg orng lain leh dpt..
kadang2 sedih gak bile terase bende yg aku tak le ade..


contoh pergaulan la..
kdng2 bile kite ade BFF..
terase tak diendahkn...
mcm mane nk ckp ea..
hmmmmm...
nk kemane2 la...
asik orng tu je....
lau daet same2...
beborak jauh sekali...
jeles???jgn pikir mcm tu..
manusikn ade keingn same...cume berlainan care..
cehwah!!!hehehe..
betul tak???
dlm hati sedih je meraung2 nagis..
serbe slah.....
hmmmmm...
tapi tak pe mybe perasaan  je...
org kate jgn sngke burok...
hmm..
tapi lau betol la ape yg  disngke..,,
hmm tak tau la nk ckp..
serah je pd yg berkuase...


yaallah aku tau aku ni insan yg lemah sgt2
terase sedih bile tak dpt atau tak  tercapai ape yg diinginkn..
insan2 yg bijak sne.terase tak layak tuk bergaul insan begitu..
tapi ingin terase seperti tu..
bagaimana yallah...????
terlalu kerdil aku ni....
kenape yallah aku tak seperti mereka??
sedih terasa bila tak setaraf seperti mereka...
terase ingin berjauhan dri mereka..
haruskah begitu....
hmmmmm.... :'(


p/s::bile dgar lagu ni sedih lak...

Sunday, January 23, 2011

pada hari ni

pada hari ni..
keje aku cm biskot cismort..
kjap ade keje tak ade..
mungkin nak dekat raya cine tu job tak bnyak..
hehehehehe..
dikesmpatan ni aku bekeje ni dgn tgah tak ade keje ni..
aku rajin2 nk menulis sikit..
tu pon lau tak ade keje sgt2...
hehe..


ade terluang n otak aku nk menulis aku tulis..
ni dh pukul 11.57am..
ha tak me g aku rehat..
tapi tak tau lokasi mana aku gan adek aku nk rehat..
hmmmmm..
kat mane ea??
korng tlong bagi edia kat mane??
hahaha...


opss sowi terkendale jap..
boss aku pangil..
hehehehe...
ade cilap cikit pasal keje..
hmmm biase la keje kn mane ade tak salah..
hehehehehe..
ok...


hari ni keje aku cm nk mengantok..
huhu..walapon aku dh puas tido semlm..
ha ckp pasl semalam...
smlm aku keje..
sabtu ahd aku turun keje..
sbb ade job tak le output..
so smlm gak la setel job tu..
hepi lile la aku job yg de masalah tu setel akhirnye..
ape kitorng buat??
dengan ade 3 kepala ni mcm2 edia bagi..
berpuloh kali gak la kiteorq try buat output tu..
akhir sekali jadi..tepat kul1.10pm setel keje2 tu..
huhu...balik je keje trus tido smpai tak sedar diri...
sungguh penat..


boss aku pon tido nyeyak agknye smlm..
hehehehe..
ok la aku dah ade keje kang aku smbong cite lagi k..
babai....salam....


p/s::  :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...